Cum ne pregatim masina pentru concediu?

Cum ne pregatim masina pentru concediu?

5 august 2018 / 0 Comments / 247 / Blog
Facebook It
Tweet It
Pinterest It
Google Plus It

Inainte de a pleca la orice drum mai lung, precum o vacanta pe parcursul verii, trebuie verificata masina astfel incat sa indeplineasca anumite conditii si sa nu iti creeze probleme in timpul sejurului, deoarece orice problema care poate aparea la masina ta, iti poate ruina vacanta din toate punctele de vedere, cel mai important fiind cel financiar.

 

Verificarea trebuie facuta inainte de plecare astfel incat orice problema descoperita sa fie rezolvata inainte de a pleca in vacanta. Pe scurt o verificare pre-vacanta te poate salva de multe inconveniente, dar cel mai important te poate ajuta sa eviti probleme ce tin de securitatea si siguranta ta, precum si a pasagerilor, dar si a celorlalti participanti la trafic. Nu ar fi deloc placut ca masina sa prezinte o defectiune majora si sa nu mai poata functiona intr-un moment in care tu te afli la o distanta mare de un punct intermediar din traseul pe care ti l-ai propus.

 

Astfel printre verificarile recomandate inainte de pornirea la drum se numara controlarea filtrelor si a tuturor lichidelor care permit ca masina sa functioneze la parametrii standard. Prin lichide ne referim la uleiul de motor, antigelul, freonul, lichidul pentru parbriz, dar si lichidele mai tehnice precum cele destinate franelor si transmisiei. Filtrele neverificate, care prezinta incarcaturi mari cu impuritati pot produce o irosire a combustibilului si a puterii motorului.

 

De asemenea ar mai trebui verificate curelele si conductele astfel incat orice mica defectiune sau urma de uzura majora pot produce consecinte catastrofale, care in cel mai rau caz se pot concluziona pana si cu accidente grave.
Un alt sistem important care necesita o verificare atenta este sistemul de franare.

 

Este de prisos sa prezentam motivele care ridica importanta acestui sistem. Insa la verificarea franelor trebuie data foarte mare atentie si conexiunilor la baterie, care trebuie sa fie stranse si sa nu prezinte coroziune.
Rotile, mai precis cauciucurile, trebuie verificate de asemenea, indeosebi uzura acestora, dar si presiunea din ele, astfel incat sa se incadreze in parametrii standard specificati de catre constructor pentru automobilul pe care dumneavoastra il detineti.
Motorul trebuie verificat astfel incat sa functioneze si el in paramterii standard in ceea ce priveste distributia de putere, consumul de combustibil si nivelul de emisii pe care il produce.

Nici sistemul care asigura alimentarea cu combustibil nu trebuie neglijat, astfel incat acestuia trebuie verificat cu scopul de a fi sigur ca nu lipseste nici o componenta si ca acesta nu permite pierderi de combustibil.
Asadar, daca planuiesti o excursie mai prelungita pentru aceasta vara, trebuie sa fi constient ca daca doresti sa iei masina cu tine, nu este de ajuns doar sa alimentezi si sa pornesti la drum. Daca ai face asta ar fi probabil cea mai proasta decizie pe care ai putea-o lua in legatura cu vacanta.

Ar fi la fel de grav, precum a decide sa mergi pe munte fara sa ai la tine echipament specializat pentru catarari.

Deci, o inspectie tehnica amanuntita asupra elementelor mentionate mai sus este absolut necesara in cazul in care doresti sa pornesti la drum, astfel incat sa nu intampini probleme pe parcursul vacantei si sa nu pui in pericol vietile pasagerilor sau ale celorlalti participanti la trafic.

Nu fi incapatanat si nu trece cu vederea peste aceste etape, pentru ca daca omiti acesti pasi importanti, vei avea de suferit si tu, dar si masina ta.
In concluzie, pregateste-ti masina pentru vacanta la fel de bine cum te pregatesti si tu, deoarece, cu siguranta nu iti doresti ca anumite probleme ale masinii sa iti distruga vacanta mult asteptata.

 

Leave your comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

AVETI O URGENTA CU MASINA?

Contactati-ne