Inlocuiri Chiuloase Cluj

Despre Inlocuirea chiuloasei

Inainte de toate, cel mai bine este sa clarificam ce este chiuloasa si la ce ajuta ea, respectiv, cum contribuie la functionarea masinii. Chiuloasa este acea componenta din arhitectura motorului, care isi are locul in zona superioara fata de cilindru. Scopul acestei componente, poate fi descris ca fiind unul pasiv, deorece chiuloasa este responsabila cu crearea unui spatiu inchis intre peretii din interior ai clindrului si partea superioara a pistonului. Aceasta componenta este confectionata din fonta aliata cu alte metale sau din diferite aliaje de aluminiu. Procedeul prin care se fabrica o chiuloasa, este acela de turnare.

In cazul in care nu reusiti sa identificati chiuloasa, este acea piesa care poate fi comparata cu un capac pentru cilindru. Dispune de o cavitate in partea de jos. Acea cavitate face parte dintr-o zona foarte importanta a motorului, si anume, camera de ardere, alaturi de piston, cand se afla in punctul mort, dar si de peretii clinidrului. Nu putem defini chiuloasa ca avand o forma clara, aceasta caracteristica fizica depinzand direct de tipul motorului.

Chiuloasa la randul ei contine o sumedenie de componente de diferite dimensiuni care permite acestei componente sa functioneze corespunzator. Printre aceste mici componente, putem gasi, ghiduri, scaune, supape, etc.

Pentru a se verifica functionarea chiuloaselor sunt necesare mai multe procedee. Trebuie masurat jocul dintre supapa si ghiduri, trebuie realizat jocul la admisie si evacuare si nu in ultimul rand trebuie depistate eventualele fisuri.

Un set de operatii standard efectuat la verificarea si repararea chiuloaselor ar contine o spalare a piesei, apoi in urma inspectarii, o diagnosticare. Dupa diagnosticare, daca este necesar trebuie demontata chiuloasa, iar apoi se vor realiza rectificarile. In cazul in care chiulasa prezinta fisuri accentuate, un set de inocuiri ale unor componente va fi necesar. Astfel trebuie inlocuite ghidurile, scaunele, supapele. Se poate opta si pentru sudura cu argon ale unor fisuri mai blande.

Toate aceste operatiuni care tin de verificarea si reparatia chiuloaselor trebuie duse la indeplinire cu ajutorul unui echipament specializat si de catre un personal calificat pentru a rezolva problema si a nu o agrava mai tare. Toate aceste conditii le puteti gasi la service-urile VadAuto.

De ce sa aleg VadAuto?

Promptitudine
Profesionalism
Preturi Corecte
Dotari de Ultima Generatie

Sute de clienti fericiti

[…]Oameni foarte saritori si foarte amabili. Eram doar in trecere prin Cluj. Recomand.
Andrei Cârligeanu