Reglaj Directie Cluj

Despre Reglarea directiei si a suspensiilor

Sistemul de directie se dovedeste a fi unul dintre cele mai importante sisteme din arhitectura unui automobil. Acesta este responsabil cu mentinerea directiei, facand legatura intre roti si volan. Orice problema prezentata de acest sistem trebuie pusa in capul listei de prioritati, putand provoca accidente grave in cazul in care nu este remediata. Desi, uneori avem tendinta sa amanam problemele pana in ultimul moment, o eventuala defectiune la sistemul de directie nu suporta amanare si cere o atentie imediata si o responsabilitate sporita.

Probleme care pot aparea la sistemul de directie, sunt datorate fie uzurii la care este supusa aceasta instalatie. Si la un moment dat, pe perioada de viata a unui automobil, aceasta problema va aparea inevitabil, de aceea o inspectie periodica trebuie realizata. Un alt tip de probleme ale sistemului de directie se refera la geometria acestuia, mai precis, la dereglarea ei. Cum influenteaza geometria sistemului functionarea masinii? Prin geometrie se intelege unghiul dintre roata si ax, astfel virajele si uzura anvelopelor sunt doua consecinte directe ale geometriei sistemului de directie.

Sistemul de suspensii este ‘vecinul’ sistemului de directie, si desi nu reprezinta o importanta la fel de ridicata precum sistemul de directie, functionarea automobilului la parametrii asigurati de producator este influentat si de sistemul de suspensii. Confortul este principala tinta a acestui sistem, alaturi de stabilitatea automobilului pe carosabil. Rolurile, definite clar, ale suspensiei sunt acelea de a atrage denivelarile in interiorul lor si a bloca transmisia lor in interiorul masinii, astfel eliminandu-se riscul de provoca disconfort pasagerilor, dar si de absorbtie a socurilor pe care le intampina o masina in momentul in care traverseaza un drum plin de gropi, care, din pacate, inca sunt destul de frecvente.

Desi folosim ca termen general: suspensie, aceasta este alcatuita din mai multe piese: amortizoare, arcuri, bielete antiruliu si bara stabilizatoare. Oricare dintre aceste piese poate prezenta o defectiune, astfel confortul nu se mai prezinta la nivele atat de ridicat.

In concluzie, desi au un grad de relevanta si importanta diferit, ambele sisteme: cel de directie si cel de suspensie, se uzeaza odata cu utilizarea masinii si periodic necesita o inspectie si o eventuala reparatie, ambele realizandu-se de catre profesionisti in service-urile VadAuto, pentru siguranta dumneavoastra.

De ce sa aleg VadAuto?

Promptitudine
Profesionalism
Preturi Corecte
Dotari de Ultima Generatie

Sute de clienti fericiti

Recomand acest service. Sunt profesionisti si au preturi bune.
Raluca David