Test Amortizoare Cluj

Despre Testarea Amortizoarelor

Suspensiile prezinta doua componente importante si vitale pentru functionarea lor corecta si corespunzatoare. Aceste componente sunt amortizoarele si arcurile. Pentru a intelege mai clar importanta amortizoarelor, va trebui intai sa luam la cunostiinta care este rolul lor. Datorita faptului ca una din functiile suspensiilor este aceea de a amortiza socurile pe care le intampina autoturismul in timp ce circula pe un carosabil cu denivelari, amortizoarelor le revine task-ul de a mentine autoturismul in contact permanent cu suprafata pe care se deplaseaza, prin intermediul rotilor. Mentinerea masinii in contact cu drumul confera o aderenta buna, dar si o perioada de franare mai scazuta, respectiv o franare eficienta. Astfel putem deduce ca amortizoarele sunt componente care contribuie direct la securitatea noastra in trafic. 

In limbaj tehnic, amortizoarele controleaza dimensiunile pe care le iau oscilatiile suspensiilor, astfel se realizeaza o compensare a excesului de energie pe care arcurile le transmit inspre roti. Confortul in interiorul masinii, al pasagerilor este tot o intrebuintare a amortizoarelor. Acestea trebuie sa absoarba vibratiile produse de conditiile de drum, astfel incat acestea sa nu fie transmise spre caroserie si automat spre habitaclul autoturismului.

In cazul in care apare un grad de uzura mai ridicat in cadrul amortizoarelor, un set de consecinte mai grave, sau mai putin grave pot aparea. O urmare care nu ar avea un impact direct asupra sigurantei in trafic, ar fi scaderea confortului din interiorul masinii, respectiv al pasagerilor si al soferului. Dar pe langa aceasta, datorita faptului ca aderenta este mai scazuta, controlul directiei in viraje se pierde foarte usor, astfel, coroborat cu distante de franare mai lungi, putem constientiza ca in urma circulatiei cu amortizoare uzate, vom putea participa la anumite tragedii.

De asemenea, uzura amortizoarelor poate implica si costuri premature si ridicate pentru alte componente, cum ar fi anvelopele. Uzura ridicata a anvelopelor se concluzioneaza cu alte efecte care inrautatesc calitatea procesului de conducere si siguranta traficului.

Un test al amortizoarelor periodic, pentru a verifica gradul de uzura al acestora este recomandat. Si in cazul in care ele prezinta o uzura accentuata este recomandata si schimbarea lor.

De ce sa aleg VadAuto?

Promptitudine
Profesionalism
Preturi Corecte
Dotari de Ultima Generatie

Sute de clienti fericiti

La vadauto oamenii sunt foarte serioși și săritori. Țin legătură cu clienții, comunică eficient și în timp util schimbările[…]
Bianca Maria Ros