Verificare Baterie Auto Cluj

Despre Verificarea Bateriei

Acumulatori auto sau bateria auto este sursa interna de curent a unui autoturism. Ca orice alta baterie, aceasta, odata cu trecerea timpului, se descarca. Practic, functioneaza ca un condensator electric, doar ca pe o perioada mult mai lunga de timp.

O metoda traditionala de verificare al procentului de incarcare al unui acumulator auto, este prin masurarea unor proprietati ale electrolitului. Pentru a verifica starea de incarcare, in trecut, se putea masura densitatea electrolitului. Dar odata cu evolutia tehnologiei, au evoluat si acumulatorii auto, iar astfel datorita compacticitatii sale, dar si faptului ca acumulatorii noi nu necesita intretinere, aceasta metoda de masurare a densitatii electrolitului devine inutila.

Tot ca o consecinta a evolutiei tehnologice, unii producatori de autoturisme au decis sa implementeze pe acumulatori, asa numitele densimetre, instrumente de masura aproximativa a gradului de incarcare a respectivului accumulator. Ceea ce insa este de remarcat si merita mentionat, este faptul ca precizia acestei unelte de masura este doar aproximativa si nu poate spune cu exactitate cat de mult este incarcata o baterie auto. Pentru a deduce aproximativ gradul de incarcare al acumulatorului trebuie sa ne lasam ghidati de culoarea unui LED prezent pe densimetru. Astfel, luminita aflata pe discul de sticla, care de fapt constituie intreg densimetrul, poate varia intre diferite nuante de verde, galben sau alb. Un verde intens ar indica faptul ca bateria este incarcata complet, in timp ce o nuanta de verde deschis reprezinta o incarcare partiala. Culoarea galbena sau alba este prezenta daca acumulatorul este descarcat sau defect.

O alta metoda de verificare al nivelului de energie din acumulatorul auto, este clasica utilizare a multimetrului. Insa, din nou, aceasta metoda nu poate indica o valoare foarte precisa, deoarece trebuie masurate bornele bateriei in gol, si astfel in functie de valoarea aratata de multimetrul digital, putem deduce cat de mult este incarcat acumulatorul.

Tinand cont de toti factorii mentionati mai sus, cu toate ca exista o variatie mare de metode prin care s-ar putea determina gradul de incarcare al unui acumulator auto, cea mai recomandata metoda este de a vizita un service specializat astfel incat sa poata fi indicata o valoare precisa a incarcarii din baterie.

De ce sa aleg VadAuto?

Promptitudine
Profesionalism
Preturi Corecte
Dotari de Ultima Generatie

Sute de clienti fericiti

S-au mișcat repede. Treaba a fost făcută. Nu am ce sa le reproșez.
Darolți Dan