Schimb Distributie Cluj

Despre Schimbarea Distributiei

Kitul de distributie este un ansamblu care este responsabil cu sincronizarea componentelor care se ocupa de admisie, evacuare si de pozitia cilindrilor, astfel incat in procesul de ardere al combustibilului in interiorul motorului sa existe o sincronizare perfecta. In acest ansamblu se gaseste distributia in sine, dar si diferite curele, ba chiar la unele masini, si pompa de apa. Pe scurt, o enumerare a componentelor care fac parte din sistemul de ditributie al autoturismului ar arata cam asa: curea dintata de antrenare, rola de ghidare, rola intinzatoare, si la fel cum am mentionat anterior, la unele automobile si pompa de apa.

In functie de tipul de distributie al autovehiculului, aceasta poate necesita o schimbare mai frecventa sau nu. Un autoturism cu distributie pe curea, are nevoie de mai multe schimbari ale sistemului de distributie, decat un autoturism cu distributie pe lant, acesta din urma beneficiind de o durata de viata mai mare.

Schimbarea kitului de distributie nu trebuie realizata in momentul in care acesta se defecteaza complet. Daca se amana schimbarea kitului de distributie pana in momentul critic, cel mai probabil va fi nevoie de schimbarea mult mai multor piese din arhitectura automobilului, daca nu chiar abandonarea oricarei sperante de reparatie al respectivului autoturism.

Daca schimbarea kitului de distributie se realizeaza din timp, se evita distrugerea partiala, sau chiar totala a blocului motor. Pentru autovehiculele pe curea, perioada de timp la care trebuie schimbat sistemul de distributie variaza de la 4 pana la 7 ani. Bineinteles, este foarte decisiv si distanta pe care a parcurs-o autoturismul de la ultima schimbare de distributie, sau de la achizitionarea lui (in cazul in care a fost cumparat nou). Cand vine vorba de km este recomandata schimbarea sistemului de distributie in intervalul 60.000 km – 150.000 km. Datele mai precise pentru durata de viata a kitului de distributie pot fi gasite in specificatiile producatorului.

In ceea ce priveste autovehiculele cu distributie pe lant, acestea isi permit sa circule mai mult cu un kit de distributie, durata lor de viata prelungindu-se pana la 300.000 km, ceea ce se traduce practic prin ‘niciodata’, insa pot aparea probleme si la aceste autovehicule.

De ce sa aleg VadAuto?

Promptitudine
Profesionalism
Preturi Corecte
Dotari de Ultima Generatie

Sute de clienti fericiti

Servicii profesionale si foarte prompte!
Radu Harangus