Verificare Sistem Franare

Despre Verificarea Sistemului de Franare

Unul dintre sistemele unui autoturism, in care ne punem toata increderea ca va contribui decisiv la siguranta noastra este sistemul de franare. Si nu este vorba doar despre siguranta noastra si a pasagerilor pe care ii transportam, este vorba despre securitatea tuturor participantilor la trafic. Din acest motiv trebuie sa fim constienti ca procesul de verificare al sistemului de franare trebuie realizat cu foarte mare atentie pana la cele mai mici detalii. O mica defectiune aparuta in cadrul acestui sistem, si nesesizata, poate produce urmari grave, sau chiar letale.

In cazul in care nu se ajunge chiar atat de departe, mai exista si alte probleme care apar daca sistemul de franare nu functioneaza la parametrii standard. Una dintre aceste probleme este legata de consumul de combustibil al autoturismului: o crestere semnificativa a consumului poate rezulta ca o urmare a defectiunilor aparute la instalatia de franare. Dinamica automobilului poate fi si ea inrautatita de necorespondente in cadrul sistemului. Nu in ultimul rand, alte sisteme pot fi afectate la randul lor, unul din cele mai frecvent afectate de o defectiune la frana, este sistemul de rulare.

Din fericire, frana prezinta anumite simptome in urma carora ne putem da seama ca se confrunta cu un set de probleme. Cu fiecare simptom, ne este prezentat un numar de cauze. Astfel ca putem afla natura problemei.

Diagnosticarea starii sistemului de franare este recomandat sa fie facuta in cadrul unui service auto, de catre o echipa de specialisti, folosind echipamente specializatte pentru asemenea operatiuni. Intr-adevar, aceasta diagnoza se poate realiza si in conditii de drum, dar acest mod de a verifica sistemul de franare nu este recomandat, deoarece astfel ar putea aparea confuzii, si in urma unei diagnoze gresite, reparatiile pe care le facem, nu imbunatatesc starea sistemului de frana, doar prezinta un cost in plus.

La service-ul VadAuto, va punem la dispozitie o echipa de mecanici autorizati, care lucreaza cu standuri si echipamente specializate, astfel incat siguranta soferilor care isi lasa autoturismele pe mana noastra sa fie garantata din punct de vedere al functionarii masinii.

De ce sa aleg VadAuto?

Promptitudine
Profesionalism
Preturi Corecte
Dotari de Ultima Generatie

Sute de clienti fericiti

La vadauto oamenii sunt foarte serioși și săritori. Țin legătură cu clienții, comunică eficient și în timp util schimbările[…]
Bianca Maria Ros